Uusi testamentti sisältää 27 kirjaa ja alkuperäiskielenä on kreikka. Uuden testamentin sisältö on Jeesuksen elämästä ja toiminnasta.
Kirjaryhmät: evankeliumit, historiakirja, kirjeet, ilmestyskirja. Evankeliumit ovat 50 - 90 luvuilla jKr kirjoitettuja elämänkertoja, ne ovat enemmänkin kertomuksia Jeesuksen toiminnan merkityksestä kuin itse siitä, mitä Jeesus teki. Evankeliumi tarkoittaa hyvää sanomaa.
Markus, Matteus, Luukas, Johannes = evankeliumit, ja jokainen on kirjotteittu omasta näkökulmastaan. Kaksilähdeteorialla, jolla evankeliumeita on kirjoitettu tarkoittaa sitä, että Markuksen, Matteuksen, Luukkaan ja Johanneksen teksteillä on niin omia, kuin yhteisiäkin lähteitä.
Markus kuvaa Jeesuksen tekoja ja toimintaa, Matteuksen evankeliumi sisältää pitkiä puhejaksoja; kuten vuorisaarna, kaste - ja lähetyskäsky, Jeesuksen tulkintaa kymmenestä käskystä, Isä meidän rukous, kultainen sääntö. Luukkaan evankeliumi kuvataan vähäosaisten ystävänä ja puolustajana, sisältää jouluevankeliumin. Johanneksen evankeliumi tulkitsee Jeesuksen merkitystä seurakunnalle.
Uudesta testamentista löytyy myös Paavalin kirjeet. Paavali korosti oikeaa elämäntapaa, ihminen pelastuu uskomalla Jeesukseen, korosti eroja juutalaisuuden ja kristinuskon välillä. Paavali perusti seurakuntia ja lähetti seurakunnilleen kirjeitä. Korosti kirjeissään Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemuksen merkitystä.